З появою стилю хай-тек в інтер'єрі виникла потреба в оновленому баченні опалювальних приладів. Виробники, йдучи в ногу з часом, і навіть трошки випереджаючи його, стали пропонувати топки та каміни немислимих конфігурацій, виготовлених із жароміцної сталі. Легкі, економічні та практичні сталеві топки почали складати конкуренцію чавунним. Адже крім якості швидкого нагрівання сталь має гарну гнучкість і пластичність, що дозволяє створювати каміни будь-яких форм і розмірів.

Прийнято вважати, що сталь менш надійна за чавун, швидко прогорає, швидко остигає і менш довговічна, але з сучасними технологіями вдалося позбутися цих проблем. Для виготовлення камінів та камінних топок використовується котлова високолегована сталь. Це означає, що сумарна кількість хрому, нікелю, молібдену, вольфраму, ванадію, титану, міді та алюмінію в металі становить близько 15%, що підвищує властивості жароміцності, пластичності, міцності, щільності, стійкості до корозії та сприяє усуненню крихкості. При чому кожна окрема деталь у каміні або топці може бути виготовлена ​​з листа металу різної марки та товщини, тому що розраховується під різні механічні та теплові навантаження. На відміну від чавунних камінів стінки яких з'єднані болтами та жаростійким герметиком, елементи сталевих пристроїв зварюються між собою, що робить конструкцію більш герметичною.

Щоб запобігти прогоранню або деформації металу в сталевих топках передбачено внутрішнє облицювання шамотом, вермикулітом або керамотом, що пропонується в різних варіантах тиснення, наприклад, у вигляді полум'я або у вигляді цегляної кладки.

З використанням сталі виріс модельний ряд опалювальних приладів, адже ті ідеї, які не змогли втілити інженери за допомогою чавуну, вони реалізували за допомогою жароміцної сталі. Якщо максимальна відома довжина чавунного каміна 1100мм, деякі виробники сталевих агрегатів пропонують каміни з довжиною до 1500мм або можливістю виготовлення за вашими розмірами.

Ви можете придбати каміни різноманітних форм та розмірів зі склінням жароміцної керамікою. Скло може бути не тільки прямим, але й напівкруглою форми, а також кутової, двогранної, тригранної та призматичної, яка найчастіше виконується без сталевих рамок, що дає відчуття повної присутності живого вогню.

А з недавнього часу пропонуються каміни з водяним контуром та автоматизованим управлінням, що змушує залишати свій вибір на сталі.

"Майстер Пічник" пропонує сталеві камінні топки європейських виробників: A.CAMINETTI, Dovre, Hoxter, KFD, Kratki, SCAN, Thorma, Uniflam.

Також наші майстри надають послуги з монтажу систем опалення та оздоблення, облицювання камінних топок мармуром, гранітом, кахельною керамікою, пісковиком, декоративною цеглою.

У нас ви можете отримати консультацію по всіх моделях опалювальних пристроїв, що комплектують, димоходам і пропонованим послугам.

"Майстер Пічник" - є офіційним представником групи компаній з опалювальних приладів в Одесі та Одеській області.

Ми даємо офіційну гарантію на всю реалізовану продукцію.