Головним атрибутом заміського будинку завжди вважався камін: великий, солідний, цегляний. Адже так приємно провести холодний зимовий вечір біля теплого каміна, спостерігаючи за грою полум'я і насолоджуючись звуком потріскування дров. Але багато хто відмовляє собі в задоволенні через дорожнечу і тривалість процесу зведення. Адже готовий цегляний камін може важити 1000-1500кг, під нього потрібно закладати окремий фундамент ще на етапі будівництва будинку, а якість та тривалість експлуатації відкритого каміна залежатиме лише від компетентності та професіоналізму майстра-пічника. Також щоб попередити раптове руйнування цегляної кладки димоходу і самої топки потрібно періодично проводити чищення та діагностику.

З появою на ринку чавунних камінних топок багато хто скептично ставився до нововведення. Але, як показала практика, чавунна топка показала себе з кращого боку щодо експлуатації, практичності і затратності. Для порівняння можна навести кілька прикладів:

• широкий асортимент моделей з прямим, кутовим, потрійним та призматичним склінням;

• чавун швидше нагрівається і віддає тепло, цегла нагрівається довше, але потім віддає тепло потихеньку після згасання;

• чавунні топки підтримують процес тривалого горіння на одному завантаженні до 4-8 годин, відкрита цегляна до 1,5-2 годин максимум;

• у відкритому цегляному каміні йде неконтрольована подача повітря, тому керувати процесом потрібно постійно, у чавунних топках можна виставити подачу повітря як для інтенсивного, так і тривалого, повільного горіння та спокійно займатися своїми справами;

• засклені чавунні каміни пожежобезпечні, на відміну від відкритих камінів, скло не дозволяє диму та іскорам залишати топку;

• рідко, але буває, розтріскування цегляної кладки при різкому перепаді температури або тепловому розширенні матеріалу, чавунні топки не піддаються тепловій деформації;

• ціна. Чавунна камінна топка навіть з дорогою обробкою вийде дешевше за цегляну як мінімум удвічі.

Також безперечним плюсом чавунних камінних топок є можливість швидкого монтажу. За допомогою теплоізоляційних плит Superizol і SILCA установка топки та камінного короба займе лише кілька днів і не потребує спеціальних умов розташування.

Користуючись перевагами чавунних камінних топок, їх навчилися монтувати у вже існуючі відкриті каміни, продовжуючи тим самим термін служби цегляного облицювання та кладки каміна.

"Майстер пічник" пропонує чавунні камінні топки європейських виробників: Dovre, Jotul, KFD, Kratki.

Також наші майстри надають послуги з монтажу систем опалення та оздоблення, облицювання камінних топок мармуром, гранітом, кахельною керамікою, пісковиком, декоративною цеглою.

У нас ви можете отримати консультацію по всіх моделях опалювальних пристроїв, що комплектують, димоходам і пропонованим послугам.

"Майстер пічник" - є офіційним представником групи компаній з опалювальних приладів в Одесі та Одеській області.

Ми даємо офіційну гарантію на всю реалізовану продукцію.