З розвитком технологій на місце громіздким конструкціям з цегли являли собою відкриті каміни прийшли витончені, естетичні та стильні камінні топки. А за допомогою сучасних теплоізоляційних плит з'явилася можливість вибудовувати камінні короби в будь-якому зручному місці, скорочуючи час на монтаж, забезпечуючи повну пожежну безпеку конструкції.

Короб каміна виступає не тільки елементом декору, на нього покладено забезпечення теплоізоляції опалювальної системи та розподіл одержуваного тепла по всій опалювальній площі.

На ринку кілька компаній, що пропонують теплоізоляційні плити. Найпопулярніші Skamol, датська компанія, що випускає плити з силікату кальцію під назвою Superizol і німецька компанія SILCA, що випускає теплоізоляційні плити під однойменною назвою.

Також на ринок намагається зі своєю продукцією вийти Китай, але крім дешевизни плити нічим себе не зарекомендували.

Плити теплоізоляції або як їх називають силікатом кальцію набули своєї популярності через низьку теплопровідність, що витримують температурне навантаження понад 1000°C, легкості, маленької товщини (30мм) і зручності монтажу.

Містить повністю натуральні компоненти, кварц та оксиди: заліза, алюмінію, калію, магнію, натрію та кальцію.

У природі зустрічається у складі слюди, польових шпатів, глинистих мінералів та волластоніту-природного силікату кальцію.

Теплоізоляційні плити Superizol та SILCA не мають у своєму складі шкідливих домішок, не викликають алергію та мають довгий термін служби.

Матеріал податливий, їм дуже зручно працювати, потрібно тільки запастися потрібним інструментом та спеціальними клейовими та ґрунтувальними сумішами для роботи з силікатом кальцію.

В інтернет-магазині «Майстер Пічник» ви можете придбати теплоізоляційні плити, високотемпературний клей, шпаклівку та супутні товари за ціною виробника та оформити доставку по всій території України. Або замовити монтаж і наші фахівці в найкоротший час встановлять камінну топку з тепловим коробом та пристроєм димоходу.

Ми працюємо лише через договір та даємо офіційну гарантію на всі види робіт.