Є в наявності на складі та готові до відправки комплекти для встановлення димоходу.

Технічні характеристики

- нержавіюча сталь AISI 321 (робочий режим 850?С);

- внутрішня товщина стінки – 1 мм;

- утеплювач – вермикуліт та базальтове волокно;

- зовнішня стінка – нержавіюча сталь AISI 430 із товщиною стінки 0,5 мм;

- зварний лазерний шов;

- посадкове місце 10 см;

- розтрубна система з'єднання труб;

- Сертифіковане виробництво на сучасному обладнанні.

Вибираючи димар для опалювального приладу дуже важливо враховувати протипожежні рекомендації та будівельні норми. Конструкція димоходу повинна забезпечувати хорошу тягу, витримувати високі температури, бути стійкою до агресивного середовища.

Нержавіюча сталь AISI 321 - легована сталь із домішкою титану, що уповільнює процес вигоряння вуглецю у сплаві.

Утеплений димар з нержавіючої сталі AISI 321 з товщиною стінки 1 мм - це димар з негорючих матеріалів, клас вогнестійкості конструкції димовідводів відповідає REI 45. Такий димохід рекомендований до використання (згідно з ДБН В.2.5-67:2013.) , казану, каміну.

Чому ми не рекомендуємо використовувати тонку технічну сталь чи оцинкований метал у димарях від буржуйок, печей, камінів чи твердопаливних котлах? У процесі роботи опалювального обладнання, в димар разом з димовими газами потрапляють смоли та різні оксиди, які осідають на внутрішніх стінках димоходу, утворюючи шар сажі та кіптяви.

Це призводить не тільки до звуження внутрішнього каналу димоходу і, як наслідок, зменшення природного потягу, але і виникає небезпека займання цих утворень. Температура горіння сажі може досягати 1200С, що практично вдвічі перевищує допустиме теплове навантаження на стінки димоходу, а це веде до руйнування каналу димоходу та небезпеки виникнення пожежі. Запалення сажі може походить від іскор, що потрапили в димохідну систему, наприклад, з каміна, печі, печі-каміна. У таких випадках, від високої температури, тонка металева труба просто «схлопується» і димохід стає непридатним для експлуатації.

Тому, щоб убезпечити будинок від пожежі, від додаткових витрат, не допустити створення загрози здоров'ю собі та своїм близьким – важливо спочатку змонтувати пожежобезпечний димар згідно діючих будівельних норм та правил пожежної безпеки.

Фахівці магазину «Майстер Пічник» можуть проконсультувати у виборі необхідних комплектуючих для димоходу та розрахувати вартість.

Актуальні ціни дивіться у розділі Димарі – на сайті «Майстер Пічник» достатньо вибрати потрібний діаметр, марку та товщину сталі необхідного елемента димоходу (труба, трійник, ревізія, коліно та інше).