Загальна характеристика марок сталі, що використовуються у виготовленні димарів: 

Марка AISI 304 – хімічний склад, механічні властивості, зварюваність та корозійностійкість є найбільш універсальними, тому вона найчастіше використовується порівняно з іншими марками сталі. Ця сталь також має гарні низькотемпературні властивості. Використовується в виготовленні комплектуючих деталей для димарів, обладнання в гірничовидобувній, хімічній, кріогенній, харчовій, молочній та фармацевтичній галузях. Сьогодні на світових ринках нержавіючого металопрокату труба зі сталі марки AISI 304 займає провідну позицію в категорії найбільш використовуваних у будівництві. Значний попит труби зі сталі AISI 304 обумовлений високими фізико-хімічними характеристиками. 

Марка AISI 321 – корозійностійка, жаростійка сталь. Рекомендована температура використання до 800⁰C, при цьому строк експлуатації досить тривалий . AISI 321 не піддається міжкристалічній корозії навіть при зварюванні в м'якокорозійних середовищах, оскільки до сплаву входить титан. Використовується для виготовлення зварного обладнання в різних сферах промисловості (труби, деталі пічної арматури, теплообмінники, патрубки та колектори вихлопних систем і т.ін.). 

Марка AISI 316 є покращеною версією марки AISI 304 за рахунок вмісту молібдену та дещо більшого вмісту нікелю. Цей сплав значно підвищує корозійностійкість в агресивних середовищах. Молібден робить сталь більш захищеною від корозії в хлористому середовищі, морській воді та випарах оцтової кислоти. Використовується для виготовлення спеціалізованого промислового обладнання в хімічному, продовольчому, паперово-целюлозному, гірничовидобувному, фармацевтичному, нафтохімічному секторах промисловості. 

Марка AISI 201 - легований аустенітний сплав AISI 201 аналогічний за складом до вітчизняної марки 12Х15Г9НД. У цей сплав входить 12% хрому, 0,75% кремнію, близько 9-10% марганцю, 1% нікелю. Подібний сплав дозволяє говорити про відносно низьку ціну труби AISI 201, що відіграє у більшості випадків вирішальну роль при виборі виробів цієї категорії.