Димар - важлива і необхідна частина в будь-якому опалювальному приладі, де є вихід продуктів горіння. При установці в будинку газового або твердопаливного котла, каміна або печі також варто подбати про конструкції димового каналу.

В Одесі і Одеській області пропонуємо послугу - виїзд технолога на завмер і консультацію, а також встановлення та підключення димоходів «під ключ».

Які параметри димоходу потрібно враховувати в першу чергу:

  • діаметр димоходу або ж перетин димового каналу;
  • висоту димаря і розташування оголовка над дахом;
  • матеріал і товщину стінок;

У технічній документації до опалювального приладу є пункт з вимогами до димоходу. Там вказується рекомендований діаметр (перетин димового каналу менше рекомендованого негативно впливає на тягу і на працездатність в цілому). Якщо вихід для димоходу круглий - то підібрати потрібний розмір не складе труднощів, досить лінійкою поміряти діаметр і порівняти з діаметрами труб, які є на нашому сайті. У картці товару відразу ж можна і подивитися актуальну вартість. Якщо вихід прямокутний або квадратний, то потрібно порахувати площа і підібрати діаметр кола з площею, найбільш близькою за значенням.

Димохід може бути з цегли, з нержавіючої сталі, з керамічної труби і інших матеріалів. Якщо у вас в будинку передбачений цегляний канал для димоходу, то перед експлуатацією опалювального приладу краще відразу ж загільзувати димохід всередині трубами з нержавіючої сталі. Під замовлення виготовляємо труби з нержавіючої сталі овального перетину для будь-яких розмірів. Гільзація запобіжить руйнування цегли від конденсату, не виникатимуть такі проблеми - як мокреній стін, поява жирних плям від сажі, що не буде руйнуватися оголовок. Конденсат буде стікати вниз через конденсатоотвод і чистити димарі з нержавіючої сталі набагато простіше, так як гладкі стінки труби менше накопичують сажу, ніж шорстка поверхня цегли.

Сучасні керамічні димоходи так само підходять і для газових котлів, і для камінів, і для котлів на твердому паливі: вугілля, дрова, пелети. Стінки керамічних труб не вбирають вологу, добре очищаються від сажі і витримують великі температури.

Наша компанія пропонує монтаж димоходів, починаючи від допомоги у виборі матеріалу і конструкції і закінчуючи установкою і підключенням до опалювального приладу. Ми також займаємося чищенням і обслуговуванням димових каналів - ремонт, відновлення, гільзація в Одесі і області. У нас можна купити нержавіючі труби і комплектуючі - одностінні та утеплені з різних марок сталі, комплект керамічного димаря, а також камінні топки і печі різних виробників. У нас на сайті тільки ті матеріали і виробники, які ми встановлюємо самі і перевірені часом і досвідом.